Author Topic: Generic TPMS sensor on my 09 C14  (Read 2746 times)

Offline gildaguz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 228
  • Country: us
Re: Generic TPMS sensor on my 09 C14
« Reply #45 on: January 10, 2019, 03:26:05 pm »
I received the Schrader a few days ago.  I found a 'vehicle' that would read the 315MHz sensor data using the Autel Maxi TPMS Pad but have been unable to read the 433MHz data as yet.  I've emailed Schrader about it but have had no response - as yet.  I think 'I'm wasting my sweetness on the desert air' to quote a poet I just can't recall right now.
So, after reading back thru this thread, my question to gildaguz is:  did you actually get the generic 315MHz sensor to function correctly in a C14?  I ask this in light of your reply #18 wherein you write: yes it come with a 6 digits ID that can be overwrite  and  for you that have that tool you can  write that number to the KIPAS ECU and it must work'     
I am sorry but been away from the forum for a while
Yes the 315 MHz worked fine on my 2009 concours
2009 Non ABS Concours Black
2006 Honda VTX 1300 C candy Orange
2004 Honda Shadow  Sabre 750
1979 Suzuki 185 all terrain

Offline Freddy

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 280
  • Country: au
Re: Generic TPMS sensor on my 09 C14
« Reply #46 on: January 10, 2019, 04:56:14 pm »
Thanks GG.  I haven't heard back from Schrader, will give them another try/
The best substitute for brains is .............what?

Offline STC14JIM

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Generic TPMS sensor on my 09 C14
« Reply #47 on: May 06, 2019, 02:59:48 pm »



Can anyone tell me why the OEM  TPMS is marked " 315/433 Mhz" ?

How or why does it operate on both frequencies ?

Offline MAN OF BLUES

  • Arena
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 2602
  • Country: 00
  • WHISKEY.Tango.Foxtrot.
Re: Generic TPMS sensor on my 09 C14
« Reply #48 on: May 06, 2019, 05:27:09 pm »

Can anyone tell me why the OEM  TPMS is marked " 315/433 Mhz" ?

How or why does it operate on both frequencies ?

maybe because that picture is not an OEM....?

this whole scenario, is once again being discussed on the COG forum, and it deals with the Autel sensor, and programmer... and the problems associated with making it work...

currently, we have no solution, maybe one will miraculously appear, but I'm not doing the "breath hold"...


30 YEARS OF KAW.....

Offline Freddy

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 280
  • Country: au
Re: Generic TPMS sensor on my 09 C14
« Reply #49 on: May 06, 2019, 09:11:20 pm »
Thanks GG.  I haven't heard back from Schrader, will give them another try/

Just to report back that there's nothing more to report from me.  I tried two different email addresses for Schrader, one in USA and one in Europe as I recall, and received no replies. 
The best substitute for brains is .............what?